Vloeren verwijderen

Lees hier meer over hoe Gubbels Woningontruiming Amsterdam elk soort vloer uit uw woning kan verwijderen.

Vloeren verwijderen

Een veelvoorkomend en belangrijk onderdeel van het ontruimen van een woning is het verwijderen van de vloer. Vloeren komen er in vele soorten en maten en elke vloer moet dan ook op een bepaalde manier verwijderd worden. Gubbels Woningontruiming Amsterdam beschikt over de expertise en de gereedschappen om elk soort vloer uit uw woning te verwijderen. Over het algemeen bestaat een vloer uit de ondervloer met daarbovenop de vloer die door de bewoner is uitgekozen. Denk aan: laminaat, hout of zeil. De meeste vloeren zijn makkelijk te verwijderen. Dit geldt niet als een vloer zit vastgelijmd zoals tapijt of tegels. Vanwege het zwaardere werk en het gebruik van prijzig gereedschap zoals een tapijtstripper, kost het verwijderen van een vastgelijmde vloer bij Gubbels Woningontruiming meer dan het verwijderen van een losse vloer.

Om onszelf tijdens het ontruimen vervelende verassingen te besparen checken we bij het opstellen van een offerte op locatie altijd wat voor vloeren er in huis liggen. Soms wordt er wel eens een nieuwe vloer over een bestaande vloer gelegd. Dat kan natuurlijk flink wat extra werk opleveren, of soms zitten sommige stukken van een vloer wel vastgelijmd en andere stukken weer niet. Oftewel; allerlei zaken om rekening mee te houden bij het opstellen van de offerte. Vraagt u via ons contactformulier een offerte aan bij Gubbels Woningontruiming Amsterdam? We vragen u dan om een zo duidelijk mogelijke omschrijving van de werkzaamheden door te geven.

In dit artikel leggen we u uit hoe Gubbels Woningontruiming Amsterdam elk soort vloer uit uw woning kan verwijderen.

 

1- Laminaat. Laminaat is over het algemeen redelijk eenvoudig uit een huis te halen. Als eerste haal je de plinten los. Vervolgens wippen we de planken één voor één omhoog en komt de vloer vanzelf los. Uiteraard geeft dat een boel afval. Dit voeren we netjes af.

2- Zeil. Zeil kan eenvoudig verwijderd worden mits het niet vastgelijmd zit. Zit het zeil los? Dan snijden we het los, rollen we het op en kan het bij het grofvuil.

Als zeil zit vastgelijmd maken we gebruik van een zware tapijtstripper. Deze machine stript het vinyl van de vloer en neemt gelijk de meeste lijmresten mee. 

3- Tapijt. Tapijt lijkt vaak eenvoudig te verwijderen maar is net als zeil vaak vastgelijmd. Het verwijderen kan een flinke klus zijn. We doen dit met een tapijtstripper.

4- Tegels. Ook het verwijderen van tegels is een zwaardere klus dan bijvoorbeeld het weghalen van laminaat. We doen dit met een elektrische breekhamer. Het verwijderen van een tegelvloer zorgt voor veel afval. We doen dit bij Gubbels Woningontruiming Amsterdam dan ook altijd met zijn tweeën. De een breekt de vloer er uit en de ander ruimt op. Het verwijderen van een tegelvloer kost dan ook wat meer dan de meeste andere vloeren.

Kortom het verwijderen van een vloer kan op veel verschillende manieren gedaan worden. De kosten voor het verwijderen van de vloer kunnen dan ook flink variëren. Vraagt u bij Gubbels Woningontruiming Amsterdam een offerte aan? Dan komen we graag bij u langs om een passende prijsopgave te maken.

×